пʼятницю, березня 25, 2022

 

Дорогі батьки наших особливих діток.

Ми знаємо, скільки часу потребує догляд за особливими дітьми, але в цей нелегкий час дуже важливо мислити критично та вчасно приймати рішення. Базова вимога для цього – хоча б кількагодинний сон на добу.

*обладнайте місце для сну в найбезпечнішому доступномі місці.

*Принесіть туди теплі речі, спальні мішки, теплий одяг, м’які іграшки. Якщо це квартира чи будинок – поставте ліжко чи диван у найбільш безпечному місці між двома капітальними стінами.

*Подбайте про максимальну звукоізоляцію. Використовуйте беруші, можна обмотати голову дитини шарфом, одягти шапку, зробити заглиблення з ковдр, обняти дитину і намагатися знову заснути.

*Обійми допоможуть зігрітись, знизять тривогу, вирівняють серцебиття. Дітей гладьте по спині, голові, притискайте до себе, наспівуйте знайомі пісеньки.

*Обмежте новини: оберіть 2-3 надійних джерела, з яких ви отримуєте новини і перевіряйте інформацію в фіксовані періоди часу.

*Виконуйте рутинні справи, це заспокоює.

*Використовуйте для сну усі можливі проміжки часу. Намагайтеся заснути не лише вночі, організуйте для себе і для дітей денний сон, якщо вночі не вдалося виспатися.

Немає коментарів:

Дописати коментар