пʼятницю, березня 25, 2022

 Дорогі батьки наших особливих дітей, ми всі дуже любимо наших домашніх улюбленців: собак, кішок, птахів тощо. Дайте поради своїм діткам, як правильно це робити. Разом з дітьми дбайте про них під час повітряної тривоги.

Поради, які допоможуть захистити домашніх тварин від зайвої паніки під час повітряної тривоги

 

Під час повітряної тривоги власники котів і собак беруть улюбленців з собою в метро, підвали, бомбосховища та інші укриття. В таких випадках рекомендуємо:

1. Візьміть з собою шприц без голки — якщо тварина відмовляється пити (а в стресових умовах таке трапляється часто), ви можете набрати в нього води та напоїти улюбленця. Пам’ятайте, що ви можете сидіти в укритті не одну годину, а зневоднення може негативно вплинути на здоров’я тварин.

2. Не забудьте взяти хоча б одну-дві упаковки вологого корму — якщо кіт відмовляється пити воду навіть зі шприца, це допоможе йому відновити баланс рідини в організмі.

3. Давайте за можливості більше води, якщо тварина не може добу або більше сходити в туалет.

4. При підозрі на застій сечі або цистит — можна дати будь-який спазмолітик для сечового міхура. Навіть “людські” ліки можуть допомогти в цей нелегкий час, коли немає можливості звернутися до ветлікаря.


Немає коментарів:

Дописати коментар